Ajax gaat in zee met Chinese miljoenenclub: totaalbedrag van 10 miljoen euro

Ajax gaat in zee met Chinese miljoenenclub: totaalbedrag van 10 miljoen euro

27-11-2017 09:08
49

Ajax gaat samenwerken met de Chinese miljoenenclub Guangzhou R&F FC. Edwin van der Sar, algemeen directeur van de Amsterdamers, heeft maandag zijn handtekening gezet onder een vijfjarig contract.

Dat bevestigt Ajax maandagochtend via de officiële kanalen. Guangzhou R&F, afgelopen seizoen de nummer vijf van China, wil met de hulp van Ajax de beste jeugdopleiding van China ontwikkelen. Met de overeenkomst is een totaalbedrag van tien miljoen euro gemoeid. Als de samenwerking bevalt, dan kan het vijfjarige contract met nog eens vijf jaar verlengd worden.

Inhoudelijk krijgt Ajax de verantwoordelijkheid om de hele jeugdopleiding van Guangzhou R&F vorm te geven. Alle facetten van een jeugdopleiding, zoals scouting, talentontwikkeling en de daaraan ondersteunende afdelingen, komen hierbij aan bod. Dat gebeurt onder leiding van voormalig Ajax Vrouwen-trainer Ed Engelkes, die als technisch directeur aan de slag gaat in China. In zijn kielzog krijgen meer Ajax-coaches taken.

"Ajax is een club met een rijke historie, nationaal en internationaal. Zij hebben de beste jeugdopleiding van de wereld. Wij zijn een jonge club, maar met dezelfde filosofie als Ajax heeft waar het gaat om de manier van spelen, maar ook met betrekking tot opleiden van jeugd", reageert vice-president van Guangzhou R&F Nicky Wong. "Wij hebben veel vertrouwen in een vruchtbare samenwerking."

Van der Sar is blij met de deal. "We waren de afgelopen jaren al actief op de Aziatische markt, maar voornamelijk op commercieel gebied. Deze samenwerking draait vooral om voetbal. De jeugdopleiding is voor Ajax al decennia lang ontzettend belangrijk in alles wat wij doen. Dat we nu onze kennis kunnen delen in deze samenwerking met R&F is goed voor beide clubs."