Crisis bij Go Ahead Eagles: technisch manager moet per direct stoppen

Crisis bij Go Ahead Eagles: technisch manager moet per direct stoppen

27-11-2017 13:12
19

Het is crisis bij Go Ahead Eagles en dus moeten er koppen rollen. Dennis Bekking is per direct ontheven uit zijn functie als technisch manager in Deventer.

"Go Ahead Eagles bevindt zich in een moeilijke fase", aldus Hans de Vroome, die samen met voorzitter Edwin Lugt de nieuwe directie van Go Ahead gaat vormen, op de clubsite. "Sportief gezien gaat het niet goed en het doet me pijn te constateren dat er sprake is van een afstand tussen club en fans. Om het tij te keren zijn daadkracht en draagvlak cruciaal. Een eenheid vormen, binnen alle geledingen van de club."

De leiding van de Jupiler League-club is van mening dat Bekking het afgelopen anderhalf jaar te weinig heeft gebracht als technisch manager. Hij lijkt echter niet helemaal te vertrekken. De Vroome: "De clubleiding gaat met Dennis Bekking in gesprek over een aanpassing van zijn functie. Hierover zal in de komende dagen meer duidelijk worden."

Go Ahead Eagles eindigde afgelopen seizoen op de laatste plaats in de Eredivisie en had de ambitie om meteen weer te promoveren. Hoewel het seizoen pas drie maanden bezig is, zit dat er niet in. Vrijdag ging de ploeg van trainer Leon Vlemmings met 2-1 onderuit bij Fortuna Sittard, terwijl het tien minuten voor tijd nog op voorsprong stond. Het resultaat is de dertiende plek in de Jupiler League.