El Ahmadi gevraagd naar Vilhena: 'Onterecht? Ik denk dat de kritiek terecht was'

El Ahmadi gevraagd naar Vilhena: 'Onterecht? Ik denk dat de kritiek terecht was'

27-11-2017 16:36
12

Karim El Ahmadi is opgelucht dat Feyenoord eindelijk weer eens wist te winnen in de Eredivisie. De Rotterdammers waren zaterdag FC Groningen de baas met 2-0, de eerste zege in zes wedstrijden.

"Dat was ook wel even nodig. Als het zo lang duurt, doet het ook wat met het vertrouwen. Gelukkig hebben we de lijn van het uitduel met Manchester City voortgezet", zegt El Ahmadi tegen FOX Sports. "Natuurlijk heb je meteen weer wat meer plezier. Na de voorgaande wedstrijden, vooral VVV-thuis waar je in de laatste minuten gelijkspeelt, ga je met een slecht gevoel naar huis."

De Marokkaan stelt dat Feyenoord ondanks alles strijdbaar bleef. "We hebben ons niet heel gek laten maken door alle negatieve dingen. Het is duidelijk dat als je als Feyenoord zijnde zolang niet wint er kritiek komt. Gelukkig zijn we daar goed mee omgegaan." Dat is een verschil met twee jaar geleden. "Toen speelden we ook heel slecht. Nu was het veel gemiste kansen en individuele fouten, maar we hadden het vertrouwen dat het goed zou komen."

Tonny Vilhena baarde zaterdag opzien met zijn manier van juichen met de vingers in zijn oren. "Als iemand zelfkritisch is, is het Tonny wel", reageert El Ahmadi op alle ophef. "Ik heb ook eerder gezegd dat we allemaal in de spiegel moeten kijken." Was Vilhena onterecht de kop van jut? "Onterecht? Ik denk dat de kritiek op de hele ploeg terecht was. We hebben als team gefaald."