'PSV speelt slecht en pakt punten, alle opmerkingen snijden wat mij betreft hout'

'PSV speelt slecht en pakt punten, alle opmerkingen snijden wat mij betreft hout'

28-11-2017 07:00
30

Bijna niemand gaf voor de start van de Eredivisie een stuiver voor de kansen van PSV op de landstitel. Aad de Mos is lovend over de resultaten van de ploeg van coach Phillip Cocu, maar ziet ook meer dan genoeg verbeterpunten.

"PSV bloeit op als niemand iets van ze verwacht", zegt de analist en voormalig PSV-coach in het Eindhovens Dagblad. Hij vindt de commentaren over het matige spel echter 'volledig terecht'. "Van een aanstaande kampioen verwacht je meer dominantie en goed voetbal. PSV speelt slecht en pakt punten en alle opmerkingen daarover snijden wat mij betreft hout."

"PSV snakt naar een grote wedstrijd en dan wordt iedereen weer wakker, verwacht ik", vervolgt De Mos. "Potjes tegen Excelsior en Sparta zijn op zeventig procent soms ook nog te winnen, al blijkt dat in de praktijk vaak moeilijk." Hoewel het spel nog niet kan bekoren, zou hij weinig veranderen aan de opstelling. PSV staat een straatlengte voor op de belangrijkste rivaal, Ajax.

"Luuk de Jong? Niet meer aankomen nu en lekker laten staan", aldus De Mos. Voor LoLo (Jürgen Locadia en Hirving Lozano, red.) is hij een heerlijke aandachtstrekker en zij kunnen profiteren van zijn werk. Steven Bergwijn zou ik brengen als het op de flanken een keer niet loopt of een wedstrijd in het slot gegooid kan worden via de counter."