'Met budget van 32,5 miljoen wordt Feyenoord één keer in de twee jaar kampioen'

'Met budget van 32,5 miljoen wordt Feyenoord één keer in de twee jaar kampioen'

28-11-2017 14:52
78

Het megaproject Feyenoord City, inclusief een nieuwe Kuip met plek voor 63.000 toeschouwers, is cruciaal voor de toekomst van de Rotterdammers. De club móet vooruit om zich permanent in de Nederlandse top te nestelen, vertelde president-commissaris Gerard Hoetmer tijdens een vergadering met een aantal aandeelhouders van het stadion. 

Het spelersbudget van Feyenoord is momenteel 17 miljoen euro. Uit dat potje worden elk seizoen de salarissen van de selectie gefinancierd. Databureau Hypercube rekende volgens het Algemeen Dagblad voor dat Feyenoord een significante stijging nodig heeft. "Stijgt dat naar 25 miljoen, dan zouden we één keer in de vijf jaar kampioen worden", aldus Hoetmer.

"Bij 30 miljoen één keer in de drie jaar, en met 32,5 miljoen bijna 1 keer per twee jaar. Mits de budgetten van Ajax en PSV gelijk blijven."

Ook internationaal gezien wil Feyenoord stappen zetten. "Als ik onze spelers nu tegen Manchester City zie spelen, dan denk ik dat we voetbaltechnisch een middenmoter in de Premier League zouden zijn. Maar met het geld dat we in de toekomst hebben, kunnen we nog een paar flinke stappen maken."