'Misschien was het in mijn derde jaar gelukt, maar toen koos ik voor Feyenoord'

'Misschien was het in mijn derde jaar gelukt, maar toen koos ik voor Feyenoord'

Gepubliceerd: dinsdag 28 november 2017 om 18:51di 28-11-2017 om 18:51

Steven Berghuis bewaart geen goede herinneringen aan zijn tijd in Engeland. De 25-jarige vleugelaanvaller verruilde AZ in 2015 voor Watford, maar daar kwam hij niet aan de bak.

"Het is een beetje grauw daar. Als je dan niet speelt, word je daar niet vrolijk van", zegt Berghuis in de rubriek Bij Andy in de Auto. "Ik had voor vier jaar getekend daar, dus het hoefde niet meteen het eerste jaar. Je moet jezelf een beetje de tijd geven. Misschien was het in mijn derde of vierde jaar gelukt, maar toen heb ik voor Feyenoord gekozen."

Berghuis moest daarvoor wel water bij de wijn doen. "Het is een bewuste keuze geweest. Je levert veel in als je een jaar niet speelt. In Engeland moet je echt jezelf fit houden. We deden heel weinig op de training, aan de wissels werd niet gedacht. Dat had ik nog nooit meegemaakt", aldus de Oranje-international.

"Toen ik op het laatst nog een paar wedstrijden speelde en bij het Nederlands elftal kwam, merkte ik: ik ben totaal niet fit man", vervolgt Berghuis, die daarom al na een jaar terugkeerde naar Nederland. "Dat is niet makkelijk, maar je wilt nog wat in je carrière. Nu investeer ik weer in mezelf en misschien komt het alsnog."

Poll

Hoort Berghuis in Oranje?

(1693 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws