Oranjevrouwen bijten zich stuk op Ierse muur en sluiten feestjaar in mineur af

28-11-2017 21:50
30

De Oranjevrouwen hebben het historische jaar 2017 afgesloten met een 0-0 gelijkspel tegen Ierland. Het betekende het eerste puntenverlies in de WK-kwalificatiereeks voor de Oranje Leeuwinnen.

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was tegen de Ieren vaak in de aanval, maar wist geen antwoord te vinden op het defensieve spel van de gasten. Vivianne Miedema was voor rust nog het dichtst bij de openingstreffer, maar haar poging eindigde op de paal. Ook Lieke Martens was dichtbij de 1-0 voor Oranje, maar haar inzet werd van de lijn gehaald.

Na rust bleef Oranje kansen creëren, maar de Ierse muur wist met kunst- en vliegwerk overeind te blijven. En zo werd een feestjaar met een doelpuntloos en roemloos gelijkspel in de uitverkochte Goffert afgesloten. De eerstvolgende WK-kwalificatiewedstrijd is in april 2018. Oranje, dat deze zomer Europees kampioen werd, maakt later dit jaar nog wel kans op de prijs Sportploeg van het Jaar.