Update: Operatie in Augsburg verloopt goed: Ajacied kan beginnen aan revalidatie

Update: Operatie in Augsburg verloopt goed: Ajacied kan beginnen aan revalidatie

30-11-2017 12:07
18

Daley Sinkgraven verwacht niet dat hij dit seizoen nog in actie komt voor Ajax. De verdediger annex middenvelder staat drie tot zes maanden aan de kant met een knieblessure.

Sinkgraven gaat woensdag al onder het mes. Die operatie is niet in Nederland, maar in Duitsland. "Ik ben nu in Augsburg", zegt Sinkgraven tegen De Telegraaf. "Vaclav Cerny is hier geopereerd en Klaas-Jan Huntelaar heeft uit zijn Schalke 04-tijd ook goede ervaringen met dit ziekenhuis."

Het is de derde keer dit jaar dat Sinkgraven met klachten aan zijn linkerknie kampt. Hij miste onder meer de finale van de Europa League vorig seizoen. Ook dit keer moet de 22-jarige linkspoot weer lange tijd toekijken. "De verwachting is dat ik minimaal drie maanden nodig heb om terug te keren. Maar ik richt me in principe op volgend seizoen. Alles wat eerder komt, is mooi meegenomen."

Ajax-coach Marcel Keizer heeft door de absentie van Sinkgraven niet veel smaken over. Tegen Roda JC (5-1) speelde Maximilian Wöber linksback en Nick Viergever en Mitchell Dijks zijn de alternatieven. "Ik heb eerder al aangegeven dat wat mij betreft de komst van een opkomende linksback komende transferperiode prioriteit heeft", zei Keizer na het duel met Roda JC.

Update 30/11 12.07: De operatie aan de knie van Daley Sinkgraven is geslaagd. De Ajacied ging woensdag onder het mes in Augsburg en nu dat met succes is verlopen, kan de linksback beginnen aan zijn revalidatie. Sinkgraven richt zich op een terugkeer volgend seizoen.