Van Bronckhorst: 'Tegen City en Groningen heeft hij op heel hoog niveau gespeeld'

Van Bronckhorst: 'Tegen City en Groningen heeft hij op heel hoog niveau gespeeld'

29-11-2017 08:49
12

Giovanni van Bronckhorst is blij met de terugkeer van Sven van Beek. De Feyenoord-trainer zag zich door blessures genoodzaakt om al zeven verschillende combinaties uit te proberen centraal achterin.

Van Bronckhorst noemde Van Beek na de 2-0 zege op FC Groningen de ware leider van de defensie. "Sven zorgt voor rust bij mij", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Bouwen aan een elftal begint achterin. Als je daar steeds moet wisselen, is het lastig om automatismen te krijgen in een ploeg. Dat is geen excuus, daar hebben we mee te maken."

Met de terugkeer Van Beek heeft Van Bronckhorst eindelijk wat te kiezen. Naast Van Beek krijgt Renato Tapia momenteel de voorkeur boven aankoop Jerry St. Juste. "Het is heel knap hoe Van Beek de draad weer heeft opgepakt na lang blessureleed. De laatste drie wedstrijden tegen VVV, Manchester City en FC Groningen heeft hij op heel hoog niveau gespeeld."

Het is de vraag wat er gebeurt als Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden ook weer fit zijn. "Dat zien we dan wel weer, die jongens hebben het geweldig gedaan", reageert Van Beek. "Maar je ziet hoe snel het kan gaan. Ik was nog maar net fit en ik stond er alweer in, omdat de trainer eigenlijk geen opties meer had."