Van Hintum staat voor zware opgave: 'Er zullen clubs aan hem gaan trekken'

Van Hintum staat voor zware opgave: 'Er zullen clubs aan hem gaan trekken'

29-11-2017 09:18
10

Marc van Hintum verwacht dat hij nog tot januari of februari als interim-vervanger van Mo Allach fungeert bij Vitesse. Hij moet daardoor mogelijk ook biedingen op Milot Rashica afhandelen.

De vleugelaanvaller is dit seizoen de smaakmaker in Arnhem. Er wordt veel aan hem getrokken door Europese clubs. In de zomer kon Rashica al vertrekken, maar toen overtuigde Allach hem ervan om te blijven. "Zijn transferwaarde zou alleen maar omhoog gaan als hij het goed zou doen", zegt Van Hintum tegen Voetbal International. "En dat is gelukt. Er zullen komende winter vast clubs aan hem gaan trekken, maar wij houden hem het liefst bij Vitesse."

Van Hintum hoopt ook op een contractverlenging van coach Henk Fraser. "Deze winter gaan we eens om de tafel", vertelt de waarnemend technisch directeur, die de huidige oefenmeester van de subtopper looft. "Hij heeft hier de beker gewonnen. Een absoluut hoogtepunt uit de clubgeschiedenis. Ook nu staan we er - ondanks het drukke Europese programma - in de Eredivisie nog altijd goed bij. Dat is zijn verdienste."

Zoals gezegd hoopt Van Hintum het stokje van technisch directeur in januari of februari over te dragen. Hij richt zich op eerst op een Nederlandse opvolger voordat het buitenland in beeld komt. "Daarmee geef je een signaal af. Eigenlijk doen we het hetzelfde als bij spelers."