Villas-Boas stopt als trainer om autocoureur te worden: Het is mooi geweest

Villas-Boas stopt als trainer om autocoureur te worden: "Het is mooi geweest"

29-11-2017 18:30
8

Een opvallende carrièremove voor André Villas-Boas. De Portugese toptrainer stopt met onmiddellijke ingang bij Shanghai SIPG om de Dakar Rally te kunnen rijden.

Villas-Boas bevestigde zijn ontslag in Shanghai na de laatste wedstrijd van het seizoen. "Het is mooi geweest", liet hij weten in een kort statement, nadat hij zijn ploeg niet naar de eindzege in de Chinese beker had kunnen leiden. Het is volgens Engelse media niet uitgesloten dat de veertigjarige Villas-Boas zijn trainerscarrière beëindigt.

Op korte termijn gaat de Portugees waarschijnlijk deelnemen aan de Dakar Rally. Villas-Boas, eerder werkzaam bij FC Porto, Chelsea, Tottenham Hotspur en Zenit Sint-Petersburg, heeft er nooit een geheim van gemaakt een grote passie te hebben voor auto's en motors. Volgens Portugese media heeft hij zich al ingeschreven voor de rally door Zuid-Amerika.

Aanvankelijk wilde Villas-Boas met een motor de Dakar Rally afwerken, maar dat werd hem afgeraden. Hij stapt nu waarschijnlijk in een auto om met zijn landgenoot Ruben Faria de verschillende landschappen te trotseren.