Mislukt in De Kuip, nu in beeld bij Real Madrid: 'Een van de beste spitsen'

Mislukt in De Kuip, nu in beeld bij Real Madrid: 'Een van de beste spitsen'

Gepubliceerd: donderdag 30 november 2017 om 23:10do 30-11-2017 om 23:10

Een opvallend gerucht in Marca: het grote Real Madrid zou het oog hebben laten vallen op Fedor Smolov, voormalig speler van Feyenoord. De 27-jarige Rus maakt al een tijdje veel indruk bij FC Krasnodar en Real is op zoek naar aanvallende versterking. Viktor Onopko, voormalig international van Rusland, snapt de Spaanse belangstelling voor Smolov wel. 

In De Kuip kon Smolov in het seizoen 2010/11 geen potten breken. Twaalf Eredivisie-duels leverden geen enkel doelpunt op. Bij zijn huidige club FC Krasnodar werd de rechtspoot al twee keer topscorer van Rusland. Dit jaar staat hij ook weer op negen goals in veertien duels - en dus is er belangstelling vanuit het buitenland. Afgelopen januari was Borussia Dortmund in de markt, nu zingt de naam van Real Madrid dus rond. 

"Smolov is een van de beste spitsen van onze competitie en in Europa zal hij echt niet ondersneeuwen. Real heeft veel aanvallers, maar het verbaast mij niet dat ze geïnteresseerd zijn in Smolov. Ik vind het eigenlijk wel logisch", wordt Onopko geciteerd door het Russische Championat.

"Als het waar is, dan zou ik het geweldig vinden dat een van onze internationals voor een Europese topclub gaat spelen", aldus Dmitri Cheryshev, ook een oud-international. "Als Smolov daar naartoe gaat, dan zal hij zich iedere dag moeten bewijzen. Het hangt volledig van hemzelf af of hij daar slaagt of niet. Ik zie hem wel in de plaats van Karim Benzema spelen, maar dan zal hij wel competitief moeten blijven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws