Geschrokken Schaken: Ik ben daarover in gesprek met de auteur en de uitgever

Geschrokken Schaken: "Ik ben daarover in gesprek met de auteur en de uitgever"

30-11-2017 23:28
27

In een interview met radioprogramma Langs de Lijn heeft Ruben Schaken donderdagavond gezegd dat hij zich in zijn boek Einde aan de Bullshit 'onhandig' heeft uitgelaten over homoseksualiteit. De afgelopen dagen kwam de oud-aanvaller van Feyenoord, ADO Den Haag en Oranje. Hij wordt beticht van homofobie. 

'Ik omarm het niet, ik distantieer me ervan. Ik neem afstand omdat ik er liever niet mee word geassocieerd', antwoordt Schaken in zijn biografie op de vraag hoe hij zou reageren wanneer een profvoetballer uit de kast zou komen. Die quotes leveren het nodige onbegrip op. "Hoe dit verhaal nu is opgebouwd, dat is niet goed. Dat homoseksuelen zich gekwetst voelen, dat begrijp ik en dat staat mij ook tegen. Ik wil benadrukken dat ik het zeker niet zo bedoeld heb", aldus de ex-prof bij Langs de Lijn

"Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze passage zelf niet goed heb doorgenomen voordat het boek gedrukt is. Het is twee jaar geleden dat ik het hier met de schrijver over heb gehad en ik zou hem moeten vragen waarom hij het er op deze manier heeft ingezet. Want dit is zeker niet hoe ik er in sta."

"Ik wilde het bewust beknopt houden, omdat het geen boek over homoseksualiteit is, maar over mij. Achteraf had ik het anders moeten doen", vervolgt hij. "Ik had dit onderwerp meer moeten uitdiepen. Om daarmee de mensen wél het juiste beeld te geven van hoe ik er over denk."

Schaken hoopt dat de passage wordt aangepast bij een eventuele herdruk van het boek. "Dat is wel wat ik heel graag wil. Ik ben daarover in gesprek met de auteur en de uitgever."

Lees ook: Schaken haalt uit naar media: 'In m'n familie ook homoseksuelen geaccepteerd'