BILD richt vizier op Verheijen: 'Schlapp-Macher' mogelijk schuldig aan Bosz-crisis

BILD richt vizier op Verheijen: 'Schlapp-Macher' mogelijk schuldig aan Bosz-crisis

01-12-2017 00:10
13

Het Duitse BILD heeft donderdagavond een stuk gewijd aan Raymond Verheijen. De boulevardkrant heeft het vermoeden dat de visie van de Nederlandse inspanningsfysioloog een mogelijke oorzaak is van de sportieve crisis bij Borussia Dortmund. 

Trainer Peter Bosz is sinds jaar en dag een trouwe discipel van de filosofie van Verheijen. Het valt BILD op dat Dortmund het dit seizoen wel érg vaak laat afweten in de tweede helft van wedstrijden. Perfect voorbeeld is de Kohlenpott-derby van afgelopen zaterdag. BVB stond na ruim 50 minuten met 4-0 voor tegen Schalke 04, maar speelde uiteindelijk nog gelijk (4-4). 

Wedden

Meer odds

Conditioneel zit het absoluut niet goed bij de ploeg van Bosz, concludeert de krant, en dat valt weer terug te leiden naar de trainingsmethodes van Verheijen, die Bosz al jaren hoog in het vaandel draagt. 'De Profeet', zoals Verheijen volgens BILD wordt genoemd in het wereldje, maakt zich voortdurend kwaad over het grote aantal spierblessures in de voetbaltop. Die komen naar zijn mening vaak voort uit te veel en te zware trainingen. Tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen plande Bosz tijdens een trainingsweek in Zwitserland slechts zes sessies in acht dagen in. Dat staat haaks op wat men in Duitsland gewend is. 

BILD vraagt zich nu hardop af of Verheijen de 'Schlapp-Macher' van Dortmund is. Hans-Joachim Watzke, de baas van Bosz, wil er niets van weten. "We houden de cijfers goed in de gaten. Niets wijst erop dat er conditionele problemen zijn."