'Voordat ik naar Fortuna kwam sprak ik met Ajax, iets zei me het niet te doen'

'Voordat ik naar Fortuna kwam sprak ik met Ajax, iets zei me het niet te doen'

01-12-2017 07:39
16

Sunday Oliseh maakt momenteel furore als trainer van Fortuna Sittard, dat achter NEC verdienstelijk tweede staat in de Jupiler League. Toch scheelde het niet veel of de voormalig verdediger had in de jeugd van zijn oude club Ajax gewerkt.

"Vlak voordat ik naar Fortuna kwam, sprak ik met Ajax. Echt, ik hou van Amsterdam, maar iets zei me dat ik het niet moest doen", zegt Oliseh in het Algemeen Dagblad. Hij belde even later zélf naar Sittard. De Nigeriaan behoedde Fortuna vorig seizoen voor degradatie en is nu de belangrijkste uitdager van koploper NEC.

"Als ik het in Amsterdam zo goed had gedaan als hier, had het anders geweest", vertelt Oliseh. "Iedereen weet dat Ajax goede spelers heeft. Als ik dit kan omdraaien, twijfelt niemand meer aan mijn kwaliteiten als trainer." Toch speelt de Amsterdamse club een grote rol. "Bij Ajax besloot dat ik trainer wilde worden. Ik hield van de filosofie, het gevoel dat je ergens naartoe werkt."

Oliseh liep al even rond bij de jeugd van Ajax tijdens zijn trainersopleiding. In die tijd was Frank de Boer nog trainer en Danny Blind assistent. "Mijn ex-collega's, ja. Ze behandelden me als een zoon aan huis. Ik heb een geweldige tijd gehad bij Ajax, dat kan ik niet beschrijven. Samen met mijn periode bij FC Köln was ik in Amsterdam op mijn best als voetballer."