De Mos vreest voor Argentinië en Marokko: 'Denk dat ze ongelukkig geloot hebben'

De Mos vreest voor Argentinië en Marokko: 'Denk dat ze ongelukkig geloot hebben'

01-12-2017 18:17
23

Aad de Mos heeft tegenover Voetbal International zijn licht laten schijnen over de WK-loting. Volgens de analist heeft België het van alle toplanden het best getroffen, terwijl Argentinië de meest pittige loting heeft.

"Engeland is natuurlijk geen makkie, maar daarna krijg je twee kleintjes in de vorm van Panama en Tunesië. Dat is natuurlijk heerlijk", aldus de oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Vitesse. "Dan sta je al met anderhalf been in de volgende ronde. Ik ken Tunesië wel een klein beetje, maar dat moet voor dit België geen probleem zijn. En Panama... ik kan me niet voorstellen dat dat een gevaar is voor België."

Argentinië heeft minder geluk gehad: de tweevoudig wereldkampioen stuit op Kroatië, IJsland en Nigeria. "Ik denk dat ze geen makkelijke poule hebben. Kroatië kennen we, die hebben veel voetballend vermogen. Argentinië heeft laatst nog van Nigeria verloren in een oefenwedstrijd. Ik denk niet dat Jorge Sampaoli daar gelukkig mee is", aldus De Mos, die ook weinig verwachtingen heeft van Marokko. "Iran is al een moeilijke tegenstander, een onderschat land. Ik denk dat ze (met Spanje en Portugal als groepsgenoten, red.) ongelukkig hebben geloot."