Nog geen prijzen gewonnen bij Ajax: 'Europa League-finale, De Graafschap..'

Nog geen prijzen gewonnen bij Ajax: 'Europa League-finale, De Graafschap..'

Gepubliceerd: vrijdag 1 december 2017 om 22:35vr 01-12-2017 om 22:35

Nick Viergever is trots op de manier waarop Justin Kluivert zich ontwikkelt bij Ajax. De jonge buitenspeler krijgt steeds vaker de kans van Marcel Keizer. Zondag was Kluivert met drie goals de grote man tegen Roda JC (5-1).

"Hij liep met z'n borst vooruit en overal met een glimlach", zegt Viergever bij Ajax Inside. "Het is mooi om te zien dat hij goed in z'n vel zit. Het is ook mooi dat Matthijs de Ligt twee keer scoorde tegen NAC Breda. Vooral uit spelhervattingen. We plagen hem ermee. Tijdens de trainingen willen ze er nooit in, dus het was leuk dat hij twee keer scoorde. Justin krijgt nu die kans en grijpt 'm. Dat is goed om te zien. De jongens zitten goed in hun vel en zijn vol zelfvertrouwen. Dat is wel nodig nu."

Viergever kwam vier jaar geleden naar Ajax met het doel om prijzen te winnen. Dat is hem tot nu toe niet gelukt. "De druk is er, maar de prijzen zijn er niet aan verbonden. Je wilt prijzen winnen. We zijn zo dichtbij geweest. Natuurlijk die finale (Europa League, red.), De Graafschap..Dichterbij kun je niet komen. Dat is zuur. Dan word je continu tweede. Ik ben hier gekomen om de ervaring te proeven en iedere wedstrijd te moeten winnen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws