Ten Cate koos niet voor geld: 'Op eigen boot op tonijn vissen, lol ging er vanaf'

Ten Cate koos niet voor geld: 'Op eigen boot op tonijn vissen, lol ging er vanaf'

02-12-2017 13:52
5

Geld is geen drijfveer geweest voor Henk ten Cate om eind 2015 in te gaan op een aanbod van Al-Jazira. Met die club werd hij kampioen en staat hij deze maand op het WK voor clubteams.

Dat trainers in de Verenigde Arabische Emiraten veel geld verdienen is geen geheim, maar voor Ten Cate was dat geen drijfveer. "Absoluut geen, want de drie jaar daarvoor had ik ook een fiks salaris kunnen opstrijken", doelt de coach op zijn werkloze periode die hij op Ibiza doorbracht. "Dat ik 'ja' zei, kwam echt door mijn situatie. Op je eigen boot op tonijn vissen, is echt hartstikke spannend, maar de lol ging er vanaf."

Het avontuur heeft zijn leven verrijkt. "Heel erg, in alle opzichten. In financiële zin, want daar hoef ik niet omheen te draaien. Ik vind het prettig dat ik ervoor heb gezorgd dat mijn kinderen en kleinkinderen een onbezorgde toekomst hebben. Maar vooral de omgang met allerlei verschillende mensen, in andere culturen, zie ik als rijkdom." Ten Cate weet niet hoe lang hij nog doorgaat als trainer. "Zolang ik het leuk vind, ga ik door. Ik wil in elk geval niet als oude man voor de groep staan."