Feyenoord-middenvelder kampte met gokverslaving: Het gaf me adrenaline

Feyenoord-middenvelder kampte met gokverslaving: "Het gaf me adrenaline"

02-12-2017 15:36
17

In zijn periode als speler van Feyenoord kampte Thomas Buffel met een serieuze gokverslaving. Dat vertelt de Belgische routinier in zijn biografie, die binnenkort in de winkel ligt. 

Buffel (36) staat sinds 2009 onder contract RC Genk. Begin deze eeuw, tussen 1999 en 2005, speelde de middenvelder voor Feyenoord. Toen hij op een gegeven moment geblesseerd was, kon hij niet stoppen met online pokeren, valt te lezen in zijn boek. Het kostte hem heel wat geld. "Het was puur een ingeving", zegt hij zaterdag in Het Belang van Limburg.

Wedden

Meer odds

"Ik was geblesseerd aan mijn knieën, kon alleen maar thuis zitten en verveelde mij. Plots waren er geen strakke schem's en harde trainingen meer, had ik niks meer waar ik een goed gevoel uit kon halen."

"Het gokken had ik wel eens bij andere spelers gezien. Dat ik misschien wat kon winnen, gaf me de adrenaline die ik normaal op het veld kreeg als ik moest spelen. Ik miste dat gevoel. Totdat Stephanie  (zijn vrouw, red.) er dus achter kwam toen ze onze bankafschriften bekeek", vertelt hij.