Ajax-uitblinker een halt toegeroepen: Natuurlijk kreeg ik het wel mee

Ajax-uitblinker een halt toegeroepen: "Natuurlijk kreeg ik het wel mee"

02-12-2017 22:15
55

Met kunst- en vliegwerk heeft FC Twente een punt overgehouden aan het treffen met Ajax en dat is terecht, zegt Hidde ter Avest. De verdediger van de Tukkers stond zaterdagavond tegen Justin Kluivert en verdedigde de Ajacied met wisselend succes.

Emile van de Sande
ENSCHEDE

Vorige week blonk Kluivert uit bij Ajax. Houd je hem in aanloop naar Twente – Ajax dan extra in de gaten?
Ter Avest: "Nee, Het is niet zo dat ik hem in het bijzonder volg in aanloop naar deze wedstrijd. Natuurlijk kreeg ik het wel mee. Maar ik wist voor Ajax – Roda ook al dat het een hele goede speler is. Wat ik denk als hij er drie in schiet tegen Roda? Mooi voor hem, haha. Vandaag deed hij het niet."

Wat weet jij over Kluivert als voetballer?
"Hij is heel goed in de diepte en natuurlijk heel snel. Aan de bal is hij natuurlijk heel vaardig. Het is ook een hele beweeglijke jongen, heel rap. Je weet dat als je kort erop gaat zitten, dat hij dan diep gaat lopen. Daarin probeerde ik een beetje de balans te vinden. Maar hij deed het goed. Ik ken hem als speler al langer, dus van te voren nog extra beelden bekijken doe ik niet. Ik heb al vaker tegenover zo'n type speler gestaan, dus ik wist wel wat er van me gevraagd werd."

Ben je het met me eens dat je het in de eerste helft moeilijk had met Kluivert?
"Ja, in de eerste helft heb ik hem niet goed in toom kunnen houden, denk ik. Dat lag gedeeltelijk aan mezelf. Het was lastig, omdat ze aan de linkerkant vaak vrij doorkwamen, met Maximilian Wöber. Ik kon niet kort zitten, want dan legt Wöber hem erachter. Daarom komt hij vaak aan de bal en dan gaat hij dribbelen. Dat wil hij graag. Uiteindelijk liep ik er een aantal keer achteraan en dat wil je niet. Maar hij is niet echt gevaarlijk geweest voor de goal gelukkig. In de tweede helft ging het beter. Ook omdat Ajax minder aan de bal kwam aan de linkerkant. Dat maakte het voor mij wel wat makkelijker."

Ondanks dat het beter ging in de tweede helft, maakte hij tóch de 2-3.
"Ja, hij maakte er wel één, omdat ik hem aanraakte. Ik raakte hem echt licht aan, maar het was wel genoeg om de bal net over onze keeper te laten vliegen. Dat was een beetje ongelukkig. Maar het kwam uiteindelijk nog goed, dankzij Tom (Boere, red.). Al met al een mooie avond voor ons."