Ajax in mineur: 'Dit seizoen is nog helemaal niet wat we gehoopt hadden'

Ajax in mineur: 'Dit seizoen is nog helemaal niet wat we gehoopt hadden'

03-12-2017 08:35
70

Hoewel Ajax na zondag mogelijk tien punten toegeeft op koploper PSV, denkt Matthijs de Ligt niet dat de titelrace gelopen is. De verdediger van de Amsterdammers baalt wel van het 3-3 gelijkspel tegen FC Twente van zaterdagavond.

"Dit seizoen is nog helemaal niet wat we gehoopt hadden", baalt De Ligt in gesprek met NU.nl. "Het is niet goed, maar ik geloof nog steeds in de titel. Het is pas de eerste seizoenshelft en er kan nog veel gebeuren." De achttienjarige Oranje-international beaamt dat Ajax met negen overwinningen, twee gelijke spelen en drie nederlagen te wisselvallig presteert in de Eredivisie.

Wedden

Meer odds

"Er zit weinig regelmaat in, we halen niet iedere week een goed niveau", aldus De Ligt. "Wat we daar aan kunnen doen? Daar heb ik niet echt een antwoord op. Maar als je de wedstrijd in de eerste helft zo onder controle hebt als tegen Twente, moet je gewoon winnen."

De Ligt wijt de teleurstellende prestaties niet aan de vele wisselingen van coach Marcel Keizer. "Natuurlijk spelen we het liefst iedere week met hetzelfde elftal, maar we hebben goede spelers op de bank die het de trainer moeilijk maken."