'NAC is niet zo slecht als die 0-8 tegen Ajax, heb het bewust niet laten zien'

'NAC is niet zo slecht als die 0-8 tegen Ajax, heb het bewust niet laten zien'

03-12-2017 09:30
13

Excelsior is er na nederlagen tegen FC Utrecht en PSV veel aan gelegen om punten te pakken tegen NAC Breda. Trainer Mitchell van der Gaag wil het gat met de onderste ploegen van de Eredivisie in stand houden.

Excelsior staat momenteel tiende met zeventien punten, acht meer dan nummer zeventien NAC. "Het gat naar de ondersten groot houden is het doel richting de winterstop. Als we her en der nog wat punten kunnen pakken dan kunnen we halverwege het seizoen tevreden zijn", zegt Van der Gaag tegen Voetbal International.

Wedden

Meer odds

De blik bij de Kralingers is nog altijd naar beneden gericht. Dat blijkt als een oefenduel met Hoffenheim op 6 januari ter sprake komt. Een dag later vertrekt de selectie naar Portugal voor een trainingskamp. Het lijkt op wennen voor Europees voetbal. "Hou op met die onzin", reageert Van der Gaag. "Laten we normaal blijven doen en trots zijn dat we gevraagd zijn door Hoffenheim. Een schitterende ervaring voor ons, niet meer en niet minder."

Van der Gaag ziet de vormcrisis van NAC niet als een voordeel. "De laatste thuiswedstrijd verloren ze met 8-0 van Ajax. Ik heb die wedstrijd bewust niet laten zien aan mijn spelers, daar heb je niets aan. Dat is een incident geweest. NAC is lang niet zo slecht als dat ze in die wedstrijd waren. Maar ze zijn wel getergd, die voelen dat ze iets goed te maken hebben tegenover eigen supporters."