Sensatie in Spanje: Valencia verliest van tiental en laat Barça en Real glippen

03-12-2017 18:11
12

Valencia heeft zondag niet weten te profiteren van het gelijkspel van koploper FC Barcelona. Het tiental van Getafe was verrassend te sterk: 1-0.

Barcelona én Real Madrid kwamen dit weekend niet verder dan een gelijkspel, waardoor nummer twee Valencia goede zaken kon doen. De ploeg van trainer Marcelino (foto) stelde echter zwaar teleur. Getafe won door een doelpunt van Markel Bergara in de tweede helft. De nederlaag was extra zuur voor Valencia door het feit dat Getafe liefst 65 minuten met tien man speelde door een rode kaart voor Mauro Arambarri.

Getafe verweerde zich met tien man dapper en trok alle registers open om de drie punten over de streep te trekken. In de slotfase gaf de Spaanse laagvlieger het fenomeen tijdrekken een nieuwe dimensie, want om de minuut lag er een speler van de thuisploeg op de grond. Valencia klopte in de slotfase nog wel op de deur, maar een doelpunt zat er niet meer in. Alleen Dani Parejo trof nog de paal. Het verschil tussen Valencia en koploper Barcelona is weer vijf punten.