NAC grijpt eerste zege sinds 23 september door twee dubieuze penalty's

03-12-2017 18:37
32

NAC heeft zondag eindelijk weer de zoete smaak van een overwinning mogen proeven. In eigen huis werd Excelsior met 3-1 verslagen.

De grote man was Thierry Ambrose. De Franse spits scoorde twee keer vanaf de penaltystip na vermeende overtredingen van Milan Massop in de eerste helft en Wout Faes in de tweede helft. Vóór zijn openingstreffer in de 24ste minuut had Ambrose, die dit seizoen wordt gehuurd van Manchester City, al 911 minuten niet gescoord.

Na de dubbelslag van Ambrose bracht Excelsior-spits Mike van Duinen nog even de spanning terug, maar doelman Ögmundur Kristinsson deed zijn eigen ploeg de das om. De IJslandse WK-ganger ging in de fout bij een schot van Paolo Fernandes en zorgde daarmee voor de beslissing: 3-1.

Door de eerste overwinning sinds 23 september draagt NAC de rode lantaarn weer over aan Roda JC, dat eerder op de zondag met 2-1 won van sc Heerenveen. De ploeg van trainer Stijn Vreven, die overigens ontbrak door een schorsing, staat nu zestiende. Excelsior blijft de nummer tien van de Eredivisie.