VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, ook Ajax en Feyenoord present

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, ook Ajax en Feyenoord present

04-12-2017 10:00
22

In het weekend dat koploper PSV de voorsprong op Ajax uitbreidde, zijn de Eindhovenaren met twee spelers hofleverancier in VP's Elftal van de Week. Ook Willem II is present.

Roy Kortsmit (Sparta)
De grote sta-in-de-weg voor PSV in het Philips Stadion. De doelman maakte dit seizoen al de nodige fouten, maar bewees met een aantal uitstekende reddingen dat hij wel degelijk goed kan keepen.

Daniel Schwaab (PSV)
De talisman van PSV. Schwaab evenaarde tegen Sparta een bijzonder record: PSV verloor nog geen enkele wedstrijd als hij in het veld stond. Inmiddels is hij in zijn eerste 34 duels ongeslagen. Volgende week, tegen Ajax, kan de Duitser het record verbeteren.

Renato Tapia (Feyenoord)
Een foutloze wedstrijd van de Peruaanse verdediger, die aan het einde van het seizoen afreist naar Rusland voor het WK. Als hij deze vorm meeneemt, kan het voor Tapia een mooie zomer worden.

Angeliño (NAC Breda)
Een heerlijke gifkikker aan de linkerkant, geheel in de stijl van zijn trainer Stijn Vreven. Het verschil is dat Angeliño een stuk beter kan voetballen. Dat bewees hij tegen Excelsior door een kans te creëren met zijn hak.

Stefan Thesker (FC Twente)
Het was nog niet het seizoen van Thesker, maar zaterdagavond maakte de Duitse verdediger er een feestje van. Scoorde twee keer tegen Ajax, waaronder een héle fraaie volley. Speelde in de tweede helft ook lange tijd als linkshalf.

Fredrik Midtsjö (AZ)
Nee, hij speelt niet spectaculair, maar dat hoeft ook helemaal niet als controlerende middenvelder. De Noor is zéér belangrijk voor AZ, dat in de zomer verstandig heeft ingekocht.

Sebastian Jakubiak (Heracles Almelo)
Debuteren doe je zo. Jakubiak had nog geen seconde gespeeld in de Eredivisie toen hij in de slotfase van het duel met Willem II inviel. Dertien seconden later was het met zijn allereerste balcontact raak.

Lasse Schöne (Ajax)
Ajax verloor zaterdag weer twee punten, maar aan Schöne lag het niet. De Deense middenvelder scoorde twee keer met een vrije trap en lijkt goed tot zijn recht te komen in het 3-4-3-systeem.

Thom Haye (Willem II)
Kan geweldig voetballen, maar laat het niet altijd zien. Tegen Heracles maakte Haye echter een goede indruk. Met een afgemeten voorzet stond hij aan de basis van de 2-0 van Bartholomew Ogbeche.

Bartholomew Ogbeche (Willem II)
Ogbeche is de tweede speler van Willem II in VP's Elftal van de Week. De Nigeriaan was vorige week goed voor een hattrick en voegde tegen Heracles nog eens twee doelpunten toe aan zijn seizoenstotaal.

Luuk de Jong (PSV)
Soms heb je maar een paar minuten nodig om je man van de wedstrijd te kronen. Acht minuten na zijn invalbeurt schoot De Jong de enige en dus winnende treffer binnen voor PSV.