Verbeek trekt aan de bel: 'Hij is een ramp voor het Nederlandse voetbal'

Verbeek trekt aan de bel: 'Hij is een ramp voor het Nederlandse voetbal'

04-12-2017 07:04
17

Gertjan Verbeek heeft geen goed woord over voor de periodiseringsleer van Raymond Verheijen. Het gaat veel te ver, zegt de trainer van FC Twente.

"Verheijen is een ramp voor het Nederlandse voetbal", windt Verbeek er geen doekjes om in gesprek met TC/Tubantia. "Hij biedt trainers een pakket aan en scheert daarbij iedereen over één kam. Trainers die zijn visie volgen, voeren een kunstje op en kijken niet verder."

Wedden

Meer odds

De Twente-trainer trekt aan de bel, omdat de periodiseringslessen van Verheijen zijn verweven in de trainersopleiding van de KNVB. "Toen ik bij Feyenoord werkte, bepaalde hij als inspanningsfysioloog of de trainers 'groot of klein' moesten trainen. Terwijl zo'n man ondersteunend moet zijn en niet bepalend. Niemand kan van een afstandje bepalen wat er wordt gevraagd."

"We zijn in Nederland helemaal doorgeslagen", vervolgt Verbeek. "Ik weet nog dat Hendrie Krüzen me vroeg of ik hem voor de cursus wilde helpen. Ik gooide er mijn eigen visie in en Hendrie kreeg vervolgens een onvoldoende, omdat hij de Verheijen-methode had losgelaten."

Lees ook: BILD richt vizier op Verheijen: 'Schlapp-Macher' mogelijk schuldig aan Bosz-crisis