Harde kritiek op Feyenoorder: 'Hij liet Larsson slecht spelen, kan gewoon niet'

Harde kritiek op Feyenoorder: 'Hij liet Larsson slecht spelen, kan gewoon niet'

04-12-2017 08:07
33

Miquel Nelom is tot de winterstop de vervanger van Ridgeciano Haps op de linksbackpositie bij Feyenoord. In de gewonnen competitiewedstrijd tegen Vitesse maakte hij echter geen goede indruk, oordeelt Sonny Silooy.

De rapporteur van De Telegraaf vroeg zich tijdens Feyenoord - Vitesse (1-0) af of Sam Larsson wel op het veld stond. Dat had volgens hem te maken met Nelom. "Miquel Nelom liet Larsson slecht spelen. De linksback moet zorgen voor de aanvoer van de linksbuiten en die was er totaal niet", aldus Silooy, die de linksback van Feyenoord een 5 gaf.

"Daarnaast ging Nelom meermaals mee naar voren en daarbij liep hij precies in de lijnen van Larsson. Ook de lijnen naar de spits werden zo afgesneden. Dat kan gewoon niet."

Silooy ziet dat Feyenoord in de verdediging ervaring en routine mist. "Er staat natuurlijk een hele andere achterhoede dan vorig seizoen. Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden worden node gemist. Dat zijn de stille krachten van Feyenoord. Ik weet dat Van der Heijden altijd bezig is met het coachen van zijn medespelers. Nu is er totaal geen rust achterin."