Go Ahead-selectie met stomheid geslagen: In onze groepsapp is iedereen verrast

Go Ahead-selectie met stomheid geslagen: "In onze groepsapp is iedereen verrast"

04-12-2017 08:47
12

Het bestuur van Go Ahead Eagles besloot zondagavond om trainer Leon Vlemmings te ontslaan naar aanleiding van de magere sportieve resultaten. De Deventenaren degradeerden afgelopen zomer uit de Eredivisie en staan nu op een veertiende plek in de Jupiler League.

Desondanks kwam het ontslag van Vlemmings onverwacht voor de spelersgroep. "In onze groepsapp is iedereen verrast", reageert middenvelder Sjoerd Overgoor tegenover De Stentor. "Niemand van ons is vooraf op de hoogte gebracht dat dit eraan zat te komen, al snappen wij ook wel dat de druk op de club en de trainer hoog was. De resultaten waren gewoon slecht en dan wordt de positie van de trainer wankel."

Directeur Hans de Vroome betreurt de, in zijn ogen noodzakelijke, beslissing. "Dit is een pijnlijk besluit en een trieste dag voor de club. Maar als bestuur moesten we nu ingrijpen. De resultaten zijn niet goed en we halen ook geen punten. Dit kon zo niet verder. Als ik mogelijkheden had gezien, dan was dit echt niet gebeurd. Leon Vlemmings is een aimabele, goeie kerel, met een prima voetbalidee. Alleen zien we dat in het spel totaal niet terug."

Lees ook: Go Ahead grijpt in en ontslaat trainer: "Helaas is dat niet het geval geweest"