'Sergio is een kandidaat om te vertrekken, maar ik hoop niet deze winter'

'Sergio is een kandidaat om te vertrekken, maar ik hoop niet deze winter'

04-12-2017 09:12
26

Sergio Padt schonk dit weekend na de gewonnen competitiewedstrijd van FC Groningen tegen ADO Den Haag (0-3) opnieuw klare wijn. Als het aan de 27-jarige doelman ligt, maakt hij in de winterstop een transfer.

Padt is benieuwd waar zijn plafond ligt en wil dus transfereren. "De club staat er open voor en ik sta er open voor", aldus de 27-jarige doelman van Groningen tegen de NOS. "Ik heb na dit seizoen nog een jaar. Dus als FC Groningen wat aan me wil verdienen, dan moet het me nu verkopen. Ik gun de club dat."

Ron Jans, technisch manager van Groningen, ontkent dat er afspraken zijn gemaakt over een tussentijds vertrek van Padt. "Niet met mij in elk geval", zegt hij in het Algemeen Dagblad. Jans denkt aan de hoofdprijs. "Sergio heeft zaterdag weer bewezen dat hij een geweldige keeper is. Door zijn prestaties is hij een kandidaat om in de toekomst te vertrekken, maar ik hoop niet deze winter. Sergio is één van onze betere spelers, hij is echt een sterkhouder."

Padt keepte eerder bij Ajax, Haarlem, Go Ahead Eagles en AA Gent én is inmiddels Oranje-international. Jans: "Hij bevestigt dit seizoen dat hij niet alleen als keeper, maar ook als aanvoerder en persoon stappen heeft gemaakt. Afgelopen zomer is er sluimerende belangstelling voor hem geweest. Ik verwacht wel dat hij een keer gaat vertrekken."