Kranten lovend over aanvaller: 'De Jong kwam, zag en overwon met PSV'

04-12-2017 11:00
cw
1

De kranten prijzen invaller Luuk de Jong om zijn glansrol in de gewonnen thuiswedstrijd van PSV tegen Sparta. De Eindhovenaren speelden een stroeve wedstrijd, maar wonnen wel met 1-0 van de Rotterdammers.

De Telegraaf looft de ingevallen Luuk de Jong: 'Niet een van de geijkte goalscorers van PSV maar uitgerekend Luuk de Jong, die bij de vorige thuiswedstrijd een einde had gemaakt aan een doelpuntendroogte van meer dan 1300 wedstrijdminuten, brak kort na rust de ban. De Jong had tegen het taaie Sparta maar zeven minuten nodig om te scoren. De duelkracht en het opportunisme, waar de spits om bekendstaat, deden het wat steriel ogende voetbal van PSV goed.'

Ook het Algemeen Dagblad is zeer lovend over De Jong: 'Tussen alle haantjes en paradepaardjes in de aanval van PSV is Luuk de Jong een vreemde eend in de bijt. Zie hem als de moederkloek. Hoeder van het teambelang, met altijd oog voor medespelers tijdens het aanvallen. Niet iemand die gelijk met de deuren slaat als de trainer voor een ander kiest.'

Tot slot steekt ook het Eindhovens Dagblad de loftrompet voor de aanvaller van PSV: 'Cocu had hetzelfde gezien als al die mensen op de tribune en besloot ten halve te keren, waardoor PSV uiteindelijk niet ten hele dwaalde. De Jong kwam, zag en overwon met PSV en kreeg na de wedstrijd als beloning een voor hem springend en zingend publiek tegenover zich. Het was letterlijk de hele middag en figuurlijk soms ook bibberen, maar PSV bleef op kampioen- en recordkoers.'