'Cocu geneert zich er niet voor een aanvaller eruit te halen voor verdediger'

'Cocu geneert zich er niet voor een aanvaller eruit te halen voor verdediger'

04-12-2017 12:02
43

Phillip Cocu heeft PSV op de rit. Misschien niet qua oogstrelend spel, maar wel qua resultaat. De Eindhovense ploeg stevent in een rechte lijn op de titel af en dat komt mede door de realiteitszin van Cocu.

Dat oordeelde Kees Jansma zondagavond bij Studio Voetbal. "Cocu doet aan realiteitszin. Dat is niet altijd even leuk, maar dat betekent wel dat hij zijn eigen spelersmateriaal kent", aldus de presentator van FOX Sports. "Hij geneert zich er niet voor om tegen een mindere tegenstander een aanvaller eruit te gooien voor een verdediger."

"Hij wil kampioen worden, dat is zijn opdracht", vervolgt Jansma. "Natuurlijk wil hij dat met mooi voetbal doen, maar dat komt bij deze ploeg pas op de tweede plaats. Hij wil winnen. Dat is misschien haast wel on-Nederlands, maar misschien wel de toekomst van het Nederlandse voetbal. Want we komen een beetje tekort aan realiteitszin."

Pierre van Hooijdonk was zondag tegen Sparta niet onder de indruk van het spel van PSV. "Het klinkt vervelend, maar Sparta had zondagmiddag het betere van het spel, maar PSV controleert de wedstrijd. Je weet dat ze op een gegeven moment scoren en dat gebeurde ook. Sparta kon best scoren, maar miste voorin kwaliteit."