'Toen ik 14 was, wilde ik maar één ding: in het eerste spelen van Ajax'

'Toen ik 14 was, wilde ik maar één ding: in het eerste spelen van Ajax'

Gepubliceerd: maandag 4 december 2017 om 16:14ma 04-12-2017 om 16:14

Met een fraaie kopbal bezorgde Tom Boere de titelkansen van zijn oude club Ajax een flinke knauw (3-3). De 25-jarige spits van FC Twente droomde zelf lang van een doorbraak bij de Amsterdammers.

Als speler van Jong Ajax voelde Boere van een aantal trainers het vertrouwen, maar niet van toenmalig hoofdtrainer Frank de Boer. Hij besloot in december 2011 te vertrekken. "Als spitsen bij het eerste elftal geblesseerd zijn, maar jij schuift niet door, is dat een teken", zegt Boere tegen Het Parool. "Als jeugdspelers mee gaan trainen bij de A-selectie en jij zit daar niet bij, dan moet je gaan nadenken."

De goaltjesdief vertrok naar Gent, maar ook dat werd geen succes. "Binnen anderhalf jaar ging ik van Ajax naar Gent naar Hoogstraten. Dan kun je niet zeggen dat je de stijgende lijn te pakken hebt." Uiteindelijk blies hij zijn loopbaan nieuw leven in bij FC Eindhoven, waarna hij bij FC Oss écht het vertrouwen voelde. Hij scoorde vorig seizoen liefst 33 keer en noemt Oss de beste keuze uit zijn loopbaan. "Ik wist dat het mijn laatste kans was. Geen excuses, geen twijfel", aldus Boere.

"Als ik naar mijn eigen carrière kijk, denk ik soms: hoe dan? Maar het gekke is: als je niet presteert, wil je weten waar dat aan ligt. Als de ballen er wel in vliegen, wil je daar zo min mogelijk bij stilstaan en mee blijven gaan op die golf", vervolgt de Brabander, die niet te ver vooruit wil kijken. "Toen ik 14 was en bij Ajax voetbalde, wilde ik maar één ding: in het eerste spelen. Maar je moet het doel veel dichterbij zoeken. Ik heb wel dromen en ambities, maar ik heb geen stip meer aan de horizon staan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws