'Pas zeven keer in de basis gestaan bij Ajax. Doe effe een beetje rustig'

'Pas zeven keer in de basis gestaan bij Ajax. Doe effe een beetje rustig'

05-12-2017 00:01
68

Sjoerd Mossou is het 'gehype' rond Frenkie de Jong zat. De journalist van het Algemeen Dagblad is gecharmeerd van de twintigjarige Ajacied, maar vindt de bejubeling van veel journalisten en media veel te overdreven.

"Ik ben er heel erg voor om enthousiast te worden van voetballers en bij Frenkie de Jong mag je dat best zijn, maar dat gehype man. Hou effe op man", zegt Mossou bij Natafelen met Kees van FOX Sports. "Het is zwaar over de top. Hij blijft een wisselspeler van Ajax. Op het randje van een basisplaats, maar het blijft een wisselspeler van Ajax. Het gaat al maandenlang over het wonder Frenkie de Jong. Als hij erin komt dan is het lek boven en gaat het gebeuren. Hij heeft pas zeven keer in de basis van Ajax gestaan. Doe effe een beetje rustig."

Wedden

Meer odds

Kenneth Perez countert en is het totaal niet eens met Mossou. "Wat een onzin. Nu hebben we er eindelijk een die iets anders kan dan de meeste spelers van de Eredivisie..Tuurlijk is hij nog geen basisspeler en heeft hij maar een bepaald aantal wedstrijden gespeeld, maar de klasse druipt er echt vanaf."