Brands maakt korte metten met PSV-geruchten: En de ander papegaait het na

Brands maakt korte metten met PSV-geruchten: "En de ander papegaait het na"

05-12-2017 07:07
38

Marcel Brands, technisch manager van PSV, beseft maar al te goed dat het vrijwel onmogelijk wordt om Hirving Lozano te behouden wanneer de 22-jarige Mexicaan aan de lopende band blijft scoren in Eindhoven. De kans is groot dat er komende zomer al grote clubs op de stoep staan voor de international. 

"Toen we hem kochten hadden we het idee om hem hier twee of drie jaar te houden, maar als hij er twintig inschiet, kan het natuurlijk snel gaan", legt Brands uit aan de VARA Gids. Over het bedrag dat Lozano zal opleveren, valt volgens hem geen zinnig woord te zeggen. "Die geluiden komen allemaal van mensen die nergens verantwoordelijkheid voor dragen. Eentje roept het, en de ander papegaait het na."

"Natuurlijk heeft hij geïmponeerd, maar hij kan ook zomaar vijf wedstrijden geen knikker raken. Dan is hij volgens diezelfde mensen niks meer waard."

Pas wanneer een club zich meldt bij PSV, zal er duidelijkheid ontstaan over een transfersom. "Ik kan niet voorspellen of hij dan voor tien of zeventig miljoen vertrekt. Dat zou voorbarig zijn, en nergens op gebaseerd. We gaan voorlopig nog maar even van hem genieten."