'Niet Cillessen, maar bankzitter Casillas topkandidaat bij Premier League-club'

'Niet Cillessen, maar bankzitter Casillas topkandidaat bij Premier League-club'

05-12-2017 08:44
23

Iker Casillas kan in de herfst van zijn carrière de overstap maken naar de Premier League. Newcastle United, momenteel de nummer vijftien van Engeland, heeft concrete belangstelling voor de 36-jarige goalie van FC Porto.

Dat meldt sportkrant AS deze week. Casillas zit sinds oktober op de bank bij zijn Portugese werkgever. Trainer Sergio Conceiçao geeft de voorkeur aan José Sá. Om die reden wil Casillas graag vertrekken in januari. Porto zou graag willen meewerken aan een transfer; met zijn miljoenensalaris drukt de voormalig goalie van Real Madrid zwaar op de begroting.

Wedden

Meer odds

Newcastle United heeft via het management van Casillas inmiddels kenbaar gemaakt dat de routinier zéér welkom is op St. James' Park. Manager Rafa Benitez ziet de komst van een nieuwe, ervaren doelman als een prioriteit. Over keepers Karl Darlow en Rob Elliott is de Spanjaard niet tevreden.

Benitez en Casillas werkten eerder heel kort samen bij Real Madrid. De goalie vertrok in de zomer van 2015 bij De Koninklijke toen Benitez daar zojuist was aangesteld. Ook Jasper Cillessen (FC Barcelona) is door Spaanse media gelinkt aan een transfer naar Newcastle. De keeper van Oranje gaf vorige week echter aan dat hij niet geïnteresseerd is in een wintertransfer.