'Schathemelrijke sjeik bood Messi 100 miljoen euro én 50 miljoen salaris'

'Schathemelrijke sjeik bood Messi 100 miljoen euro én 50 miljoen salaris'

05-12-2017 17:12
35

Sjeik Mansour, eindbaas van Manchester City, heeft eerder dit jaar hoogstpersoonlijk een poging gedaan om Lionel Messi naar de Premier League te halen. In Manchester lag er voor de dertigjarige FC Barcelona-legende een jaarsalaris van 50 miljoen euro netto klaar. 

Sportkrant Marca meldt dat dinsdag. De schathemelrijke Mansour liet aan het management van Messi weten dat de Argentijn bovendien liefst 100 miljoen euro (!) aan tekengeld zou krijgen wanneer hij zijn toekomst zou verbinden aan The Citizens. Barça had op dat moment al een mondeling akkoord met de goalgetter over een nieuwe verbintenis, maar de handtekeningen ontbraken.

Wedden

Meer odds

Marca schrijft dat Barça geen moment serieus vreesde dat Messi daadwerkelijk naar Engeland zou vertrekken. De Catalaanse grootmacht voelde zich echter wél gedwongen om de astronomische aanbieding van Man City tot op zekere hoogte te evenaren. In de nieuwe contractdeal die afgelopen maand werd gesigneerd door Messi, werd een tekengeld van 100 miljoen euro opgenomen. De linkspoot ontvangt dat bedrag tussen nu en 2022. 

Lees ook: Details nieuwe Barça-deal lekken uit: Messi krijgt véél meer dan Ronaldo