Bayern München komt twee goals tekort tegen PSG, Blind met schrik vrij

Bayern München komt twee goals tekort tegen PSG, Blind met schrik vrij

05-12-2017 22:37
13

Bayern München is dinsdagavond twee doelpunten tekort gekomen om ten koste van Paris Saint-Germain de groepswinst te pakken. De punten bleven wel in de Allianz Arena: 3-1. Ook Manchester United en FC Basel bekeren door in de Champions League.

Bayern München en Paris Saint-Germain
Bayern München begon dinsdag met drie punten achterstand aan de thuiswedstrijd tegen PSG, dat nog foutloos was in groep B van de Champions League. Even was er ook hoop op een Duitse 'remontada' na twee snelle goals van Robert Lewandowski en Corentin Tolisso.

Tolisso scoorde in de tweede helft nog een keer namens Bayern, maar PSG had op dat moment al gescoord via Kylian Mbappé. Daardoor werd het 3-1 in de Allianz Arena, waar Bayern een verschil van vier doelpunten nodig had. De Duitse recordkampioen moet de eerste plek laten aan PSG, dat in groep B liefst 24 keer scoorde. Celtic gaat ondanks een 0-1 nederlaag tegen Anderlecht als nummer drie door naar de Europa League.

Manchester United en FC Basel
Op Old Trafford deed Manchester United wat het moest doen: winnen. CSKA Moskou werd door een sterke fase in de tweede helft met 2-1 verslagen door de ploeg van manager José Mourinho. Romelu Lukaku en Marcus Rashford scoorden. Op slag van rust kwam CSKA Moskou nog op voorsprong door een goal van Alan Dzagoev. Hij leek buitenspel te staan, maar Daley Blind lag achter de lijn en hief daarmee buitenspel op.

FC Basel plaatste zich als nummer twee voor de achtste finales van de Champions League. De bescheiden Zwitsers, die liefst twaalf punten pakten in groep A, rekenden in Lissabon af met Benfica. Mohamed Elyounoussi en Dimitri Oberlin trokken de zege over de streep. CSKA Moskou gaat door naar de Europa League.