De Boer: Als je daar niet aan toekomt, wat heb je dan aan Bas Dost?

De Boer: "Als je daar niet aan toekomt, wat heb je dan aan Bas Dost?"

06-12-2017 00:02
13

Frank de Boer was dinsdagavond Champions League-analist bij Veronica en stak zijn mening niet onder stoelen of banken. Hij liet zich onder meer uit over Bas Dost.

In het Champions League-duel tussen FC Barcelona en Sporting Portugal (2-0) viel Dost in de tweede helft in. "Ik denk dat ik net als deze trainer (Jorge Jesus, red.) mijn momenten zou kiezen om hem te gebruiken", aldus De Boer, die werkloos is na zijn ontslag bij Crystal Palace.

"Dost is echt een specifieke spits, die vooral in de zestien zijn werk moet doen en daaromheen minder bruikbaar is. Hij is namelijk afhankelijk van buitenspelers die voorzetten geven. Als je daar niet aan toekomt, wat heb je dan aan Bas Dost? Maar hij is bruikbaar als ander wapen. Dat is altijd lekker voor een trainer."

De Boer liet zich overigens ook uit over Neymar, de grote ster van Paris Saint-Germain. Hoewel de Braziliaan niet zijn beste avond had tegen Bayern München (3-1) was De Boer vol lof. "Neymar is op dit moment gewoon beter dan Messi", claimde hij. Het viel veel kijkers ook op dat hij Kylian Mbappé steevast Mpemba noemde.