'Als het gat dertien punten wordt is het in mijn ogen wel klaar voor Ajax'

'Als het gat dertien punten wordt is het in mijn ogen wel klaar voor Ajax'

06-12-2017 07:08
50

Kenneth Perez denkt dat de titelstrijd gelopen is als PSV zondag weet te winnen van Ajax. De Eindhovenaren breiden de voorsprong op de rivaal in dat geval uit naar dertien punten.

"Als PSV erin slaagt om te winnen in de Arena, waardoor het gat dertien punten wordt, dan is het in mijn ogen wel klaar voor Ajax. Dat is echt te veel", zegt Perez in De Telegraaf. "Dan zou PSV er van de resterende negentien wedstrijden vijf moeten verliezen en Ajax ze allemaal moeten winnen. Dat zie ik dan allebei niet meer gebeuren."

De Deen is kritisch op de Amsterdammers. "Als je kijkt naar de selecties en naar de financiële mogelijkheden dan vind ik het eigenlijk een hele prestatie dat het gat tien punten is. Zowel van PSV als - in negatieve zin - van Ajax. Wat ik goed vind aan dit PSV, is dat ze met dit materiaal zo volwassen spelen. Ajax is veel frivoler, maar ook veel minder stabiel."

Perez zat in het seizoen 2006/'07 met Ajax in een soortgelijke situatie. PSV gaf destijds een voorsprong van elf punten uit handen, maar werd uiteindelijk toch nog kampioen. "Voor zowel Ajax als PSV geldt dat er elf jaar geleden veel meer kwaliteit en routine in de selectie zat", aldus de analist. "Wij hadden spelers als Sneijder, Huntelaar, maar ook een ervaren kracht als Jaap Stam. En PSV had Gomes, Alex, Simons en Cocu."