Oranje-sollicitatie vanuit Engeland: 'Is het logisch om De Ligt op te stellen?'

Oranje-sollicitatie vanuit Engeland: 'Is het logisch om De Ligt op te stellen?'

06-12-2017 07:30
55

Erik Pieters wil nog altijd graag voor het Nederlands elftal uitkomen, zo laat hij weten aan Voetbal International. De 29-jarige linksback speelde zijn laatste interland op 4 september 2014, toen Oranje in een oefeninterland met 2-0 ten onder ging tegen Italië, maar staat nog steeds open voor een oproep vanuit Zeist.

"Volgens mij zijn we met het Nederlands elftal nu op het punt dat we wel gewoon de beste spelers moeten opstellen. Misschien vonden de bondscoaches dat ik daar niet toe behoor, dat kan. Maar ik heb nooit iets gehoord, terwijl ik alles speel in Engeland", aldus de vaste waarde van Stoke City, die Matthijs de Ligt wél geselecteerd zag worden. "Hij wordt een heel goede verdediger, daar twijfel ik niet aan. Maar is het logisch iemand die zo onervaren is op te stellen in een cruciale wedstrijd in Bulgarije?"

Pieters hoopt van harte dat hij zijn totaalaantal van achttien interlands nog kan uitbreiden. "Ik ga er alles aan doen om nog minstens zeven interlands te spelen. Dan krijg je een zilveren schaaltje, toch? Dat wil ik later graag aan mijn kinderen laten zien. Kijk eens, wat papa heeft gedaan. Als ik er ook onder de nieuwe bondscoach niet bij zit, dan is er waarschijnlijk wat anders aan de hand. Dan ga ik op zoek naar de dubbelganger die al jarenlang dingen flikt waardoor ík niet word opgeroepen."

Lees ook: Pieters eerlijk over transfer: 'Dan wil ik best een tijdje in China voetballen'