'Nice stuurt tweede keus naar Arnhem: Balotelli en Barça-target blijven thuis'

'Nice stuurt tweede keus naar Arnhem: Balotelli en Barça-target blijven thuis'

06-12-2017 08:17
29

Het Franse OGC Nice komt niet bepaald op volle oorlogssterkte naar Arnhem voor de Europa League-confrontatie met Vitesse. Volgens De Gelderlander laat de huidige nummer twaalf van de Ligue 1 zeven vaste krachten achter in Zuid-Frankrijk.

Blikvangers Mario Balotelli en Jean Michaël Seri, afgelopen zomer nog nadrukkelijk begeerd door FC Barcelona, zullen volgens de lokale krant niet van de partij zijn in het Gelredome. Ook de verdedigers Maxime Le Marchand, Arnaud Souquet en Christophe Jallet en de vleugelaanvallers Pierre Lees Melou en Allan Saint-Maximin (trefzeker tijdens de heenwedstrijd) ontbreken in de wedstrijdselectie.

Van Wesley Sneijder was al langer bekend dat hij zou ontbreken. De recordinternational van Oranje liep recentelijk een hamstringblessure op, die hem naar alle waarschijnlijkheid tot in 2018 aan de kant houdt. Steunpilaren Dante en Alassane Pléa reizen overigens wél af naar Arnhem.

Beide ploegen trappen donderdagavond om 21.05 uur af voor de wedstrijd waarin alleen de sportieve eer en de wedstrijdpremies op het spel staan: Nice is al door naar de volgende ronde en Vitesse is al uitgeschakeld.