'Onvergetelijke' Feyenoord-herinnering: Een van de meest bijzondere wedstrijden

'Onvergetelijke' Feyenoord-herinnering: "Een van de meest bijzondere wedstrijden"

06-12-2017 08:54
12

Hoewel er voor Feyenoord niets meer op het spel staat in de Champions League-wedstrijd tegen Napoli, hopen de Rotterdammers weer eens een 'magische Europese avond' mee te maken. Leo Beenhakker en Ferry de Haan blikken tegenover het Algemeen Dagblad terug op het rijke Europese verleden van de stadionclub.

Eén van de meest legendarische wedstrijden in de geschiedenis van de stadionclub is de ontmoeting met Juventus in de herfst van 1997. "De 2-0 overwinning tegen Juve was een van de meest bijzondere wedstrijden die ik heb meegemaakt", aldus toenmalig trainer Beenhakker over de Champions League-wedstrijd, die door twee goals van Julio Ricardo Cruz werd beslist. "In het geval van Cruz had ik het geluk dat ik een lekker woordje Spaans spreek. Dat hielp mee om die jongen op zijn gemak te krijgen. In dat koude Nederland en met al die vreemde mensen om hem heen."

De Haan bewaart mooie herinneringen aan de wedstrijd tegen Rosenborg (1-0 dankzij de Braziliaan Somalia) in 1999, waarin de Rotterdammers de tweede ronde van het miljoenenbal haalden. "Die wedstrijd deed ik mee. Onvergetelijk, die sfeer was zoals vaker niet te evenaren." De huidige Excelsior-directeur graaft in zijn geheugen. "De herinneringen aan de Champions League zijn prachtig. Lazio Roma verslaan, weliswaar niet in de Kuip, maar wel winnen van destijds een absolute topclub. En de thuiswedstrijd tegen Bayern München in 2001, die werd verplaatst door de aanslagen in Amerika. Dat werd 2-2."