'Wij kunnen gewoon winnen van Ajax, we gaan niet om niet te verliezen'

'Wij kunnen gewoon winnen van Ajax, we gaan niet om niet te verliezen'

06-12-2017 08:40
44

Daniël Schwaab ontpopt zich steeds meer tot een belangrijke leider bij PSV. Met de degelijke Duitser op het veld verloor PSV nog geen enkel competitieduel. Niet verliezen is echter niet het doel voor de Eredivisie-topper tegen Ajax, stelt hij.

"Wij kunnen gewoon winnen van Ajax en gaan echt niet naar Amsterdam om niet te verliezen", zegt Schwaab tegen Voetbal International. "Tien punten voorsprong is best veel, maar ik wil niet over een zekere titel spreken. De tiltelrace wordt niet beslist door Ajax-PSV. Daarnaast is AZ nu onze naaste belager. We leunen echt niet arrogant achterover en denken dat het bij ons allemaal wel goed zit."

Het maakt Schwaab niet uit of hij zondag tegenover Kasper Dolberg of Klaas-Jan Huntelaar staat. "Huntelaar heeft veel ervaring, weet exact wat hij moet doen en hij schuwt de fysieke duels niet. Dolberg is juist een jonge spits, maar hij heeft een heel goede timing en een neusje voor de goal. Hij staat heel vaak op de goede plek. Daarnaast heeft Ajax voetballers die de aanvallers goed kunnen bedienen. Ajax is gewoon een sterk team met goede spelers."

Dat Ajax moet komen kan een voordeel zijn voor PSV, dat sterk is in de omschakeling. "We kunnen inzakken, wachten op een fout van de tegenstander en er dan snel uitkomen. Maar we kunnen ook hoger staan, druk zetten en dan aan de bal erdoorheen voetballen."