'Het komt door onszelf, Ajax is nog altijd zoekende en dat is super frustrerend'

'Het komt door onszelf, Ajax is nog altijd zoekende en dat is super frustrerend'

06-12-2017 09:13
22

Siem de Jong baalt dat het verschil met PSV al zo groot is. De Ajax-middenvelder geeft toe dat je moeilijk kunt beweren dat de Eindhovenaren onterecht aan kop gaan.

"Tien punten verschil is veel, eigenlijk veel te veel. De verschillen tussen beide ploegen zijn namelijk niet zo groot, alleen het rendement van PSV is veel hoger", zegt De Jong tegen Voetbal International. "Als je die laatste serie met zeges op FC Twente, PEC Zwolle en Excelsior op een rijtje zet, had het ook zomaar puntenverlies kunnen zijn."

"Dat het gat zo groot is, komt namelijk vooral door onszelf", vervolgt De Jong. "Wij zijn zelf nog altijd zoekende, het lijkt inmiddels op een repeterend verhaal en dat is super frustrerend. Zoals afgelopen zaterdag, als we verzuimen om de wedstrijd tegen FC Twente over de streep te trekken. Daardoor moeten we een flinke inhaalrace gaan maken en dan is het echt noodzakelijk om de onderlinge duels te winnen."

Toch houdt De Jong, vorig seizoen nog op huurbasis actief bij PSV, de moed erin. "Het is zeker nog niet gespeeld. Op dat vlak heb ik genoeg tastbare herinneringen. Eén keer kwamen we met Ajax terug van een flinke achterstand en haalden we het net niet, maar vervolgens heb ik ook twee keer wel meegemaakt dat we terugkwamen en alsnog met Ajax kampioen werden."