Feyenoorder aanbeden: 'Mensen lieten zich via balustrades naar beneden vallen'

Feyenoorder aanbeden: 'Mensen lieten zich via balustrades naar beneden vallen'

06-12-2017 09:53
3

Renato Tapia moet bij Feyenoord nog altijd vechten voor zijn plekje, maar is in Peru een held. Zeker sinds hij Lionel Messi uitschakelde in het WK-kwalificatieduel met Argentinië.

Tapia kan zich in eigen land amper voortbewegen. Onlangs kreeg hij het verwijt dat hij zichzelf moet blijven. "Dat riepen ze tegen me, terwijl ik wanhopig probeerde uit te leggen dat ik niet met iedereen op de foto kon", zegt hij in Voetbal International. "Bij mijn eerste stap had ik boem een camera in mijn gezicht, ik draaide net op tijd weg en boem nog één. Daarna werden het ineens zestig, zeventig mensen, de meesten van de pers, die allemaal quotes wilden."

"Na een tijdje moest ik echt weg", vervolgt Tapia. "Maar ook in de gewone hal hadden de mensen me gezien en werd ik vervolgens bijna onder de voet gelopen door een horde die foto's wilde. Ze stonden op mijn voeten, duwden, trokken, en ik maar proberen netjes weg te komen. Uit mijn ooghoeken zag ik mensen die zich via de balustrades naar beneden lieten vallen. Ik schreeuwde nog dat ik echt niet iedereen kon helpen. En toen hoorde ik iemand roepen: 'Hey, wel een beetje bescheiden blijven jij!'..."

Tapia verwierf een heldenstatus met zijn optreden tegen Messi. "Wat een reacties heb ik daarop gekregen. Dan merk je hoe groot hij is. Het was niet mijn verdienste, het hele team was goed. Zo'n man schakel je niet solo uit. Maar wat een goede speler, zeg. Hij gaat echt van nul naar honderd kilometer per uur in een seconde. Het was echt leuk om tegen hem te spelen."