Promes serieus aan transfer gelinkt: 32 miljoen zou een zeer goede prijs zijn

Promes serieus aan transfer gelinkt: "32 miljoen zou een zeer goede prijs zijn"

06-12-2017 11:05
27

Quincy Promes wordt al lange tijd gelinkt aan Liverpool, maar volgens voormalig Arsenal-scout Pavel Kucherov, inmiddels werkzaam bij Everton, is het onwaarschijnlijk dat de Premier League-club snel gaat handelen.

"Voor Liverpool is er geen haast, want er is verder weinig interesse van de grote Europese clubs", stelt Kucherov in gesprek met Sport-Express. "En er is ook een ander punt. Veel zal afhangen van de eventuele verkoop van Coutinho."

Er wordt gerept over een bedrag van 32 miljoen euro en Kucherov vindt dat aan de hoge kant. "Hij heeft goede kansen gehad om zich te laten zien, in de Champions League en in het Nederlands elftal. Fatsoenlijke wedstrijden wisselt hij af met onopvallende wedstrijden. Om een topvoetballer te zijn moet je stabiliteit tonen. 32 miljoen euro zou daarom zeker een zeer goede prijs zijn voor Spartak. Een hoop geld voor een Russische club."

Kucherov denkt wel dat het halen van Promes een risico is. "Hij heeft wel een voordeel omdat hij een Nederlandse opleiding heeft gehad. Maar de aanpassing van spelers uit de Russische competitie in Engeland is een probleem. Er zijn heel weinig goede voorbeelden de afgelopen jaren en dat baart clubs ernstig zorgen."