FC Utrecht-revelatie belandt op de bank en heeft het zwaar: 'Dat zegt Edson'

FC Utrecht-revelatie belandt op de bank en heeft het zwaar: 'Dat zegt Edson'

06-12-2017 14:39
7

Vorig seizoen brak-ie door in stadion Galgenwaard en werd hij direct gebombardeerd tot een van de grootste talenten van de Eredivisie. Dit jaar maakt Giovanni Troupée echter vooral speelminuten in de Jupiler League en zit hij op de bank bij FC Utrecht. Daar heeft de verdediger het moeilijk mee, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. 

"Ik ging het seizoen geblesseerd uit. Vanwege mijn bovenbeenkwetsuur kon ik grote delen van de voorbereiding niet voluit trainen", aldus de negentienjarige back. "In die periode werd de ploeg gevormd. We speelden goed in Europa, het draaide bij de start van de Eredivisie. Dan blijft het team staan, zo simpel is het. Daar moet je mee dealen."

Wedden

Meer odds

FC Utrecht-routinier Edson Braafheid steunt hem in deze moeilijke periode. "Edson zegt dat ik rustig moet blijven, hard moet werken. Hij is door zijn ervaring een speler van wie je dingen aanneemt. Hij heeft de situatie waar ik nu in zit natuurlijk ook meegemaakt. Hij houdt me voor: je bent jong, het gaat niet altijd in één lijn omhoog in je voetballoopbaan. Deal er mee."