'Van der Sar heeft heel lang met me gebeld. Hij heeft me overgehaald om te komen'

'Van der Sar heeft heel lang met me gebeld. Hij heeft me overgehaald om te komen'

06-12-2017 15:27
6

Collins John verraste in 2004 vriend en vijand door op achttienjarige leeftijd de overstap te maken van FC Twente naar Premier League-club Fulham. De financiële problemen van Twente én Edwin van der Sar waren van invloed op de deal, vertelt John ruim dertien jaar later.

"De mensen die zeiden dat ik te vroeg ben vertrokken en voor het geld ging, weten dondersgoed hoe het verhaal in elkaar zit. Maar daar willen ze blijkbaar niet naar luisteren", tekent VICE Sports op uit de mond van de inmiddels 32-jarige ex-prof.

"Zelfs Joop Munsterman heeft het toegegeven. Ze móesten me verkopen, want FC Twente zat in zware financiële problemen. Toen al. Youri Mulder wilde de club overkopen, voor 1 miljoen euro. Dat is niet gebeurd, want ik werd verkocht. Ik wilde graag bij Twente blijven, maar ik had geen keus."

Een landgenoot in dienst van Fulham praatte op hem in. "Edwin van der Sar heeft heel lang met me gebeld. Hij heeft me overgehaald om naar Fulham te komen. Ik twijfelde. Ik kon ook naar Stade Rennes, Olympique Lyon, Manchester City. En PSV wilde me graag in de zomer overnemen. Maar Fulham voelde zo goed. Ik sta er ook nog steeds achter. Daar beleefde ik mijn mooiste tijd als voetballer."