Ajax-bankzitter gaat in gesprek met Keizer: Dat moet ik wel echt gaan doen

Ajax-bankzitter gaat in gesprek met Keizer: "Dat moet ik wel echt gaan doen"

06-12-2017 16:00
38

Siem de Jong baalt van het feit dat hij (nog) geen basisplaats heeft bij Ajax. De routinier is van plan om vaker met trainer Marcel Keizer te praten over zijn rol binnen het team, vertelt hij aan Voetbal International. 

"Natuurlijk baal ik nog gigantisch van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Na een paar goede invalbeurten, waarin ik belangrijk was, kreeg ik dat duel de kans in de basis. We speelden als ploeg moeizaam, kwamen nauwelijks door hun verdediging heen en verloren", aldus De Jong, die afgelopen zomer overkwam van Newcastle United.

Wedden

Meer odds

"Ik kon zelf ook niet mijn stempel op het spel drukken, daar ben ik heel eerlijk in. Alleen: ik baalde wel flink dat ik net op die wedstrijd werd afgerekend. Een week later zat ik uit tegen NAC negentig minuten op de bank. Natuurlijk kijk ik allereerst naar mezelf, maar had ik in Breda mijn kans gekregen in de basis, dan had het er nu wellicht anders uitgezien."

"Vorig jaar was voor mij een belangrijk jaar bij PSV, waarin ik weer veel aan spelen toekwam. Die lijn wil ik bij Ajax doortrekken. Dat is tot op heden nog te weinig gebeurd", vervolgt De Jong. "Ik praat er niet veel met de trainer over, dat moet ik wel echt gaan doen. Dan doel ik niet op het wel of niet spelen in minuten, maar meer over mijn rol."