Pijnlijk incident voor Pieters: 'Echt iets voor Amrabat, die mafkees'

Pijnlijk incident voor Pieters: 'Echt iets voor Amrabat, die mafkees'

06-12-2017 16:18
23

Het feit dat hij in vijf seizoenen bij PSV nooit kampioen is geworden, noemt Erik Pieters een 'smet' op zijn carrière. De 29-jarige vleugelverdediger van Stoke City stond tussen 2008 en 2013 onder contract in Eindhoven. 

PSV nam hem ruim negen jaar geleden over van FC Utrecht. In het Philips Stadion won Pieters de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal - maar nóóit de kampioensschaal. "Ongelooflijk eigenlijk, als je ziet welke spelers we hadden rondlopen. Dries Mertens, Kevin Strootman, Mark van Bommel...", mijmert hij in gesprek met Voetbal International.

"Maar we kwamen elk jaar net iets tekort. Ik ging naar PSV om kampioen te worden, dus dat is wel echt een smet op mijn carrière."

In Engeland kwam hij een voormalig PSV-collega tegen Nordin Amrabat. Dankzij de vleugelspeler kan Pieters nu geen trouwring meer dragen. "Voor onze wedstrijd tegen Watford wilde hij een trap tegen mijn billen geven. Schopte-ie precies tegen mijn vinger aan. Ik pijn, dat ding scheef. Echt iets voor Nordin, die mafkees."

Lees ook: Oranje-sollicitatie vanuit Engeland: 'Is het logisch om De Ligt op te stellen?'